BGLiveRadio – български мобилни радиа

Posted by on February 24, 2012 in Blog | 0 comments

BGLiveRadio – български мобилни радиа

 

 

BGLiveRadio е приложение, предоставящо на потребителите си изключителната възможност да слушат български радиа онлайн. Само по себе си то е уникално и се разпростраява напълно безплатно.

 

 

 

BGLiveRadio е подходящо както за персонални така и за мобилни “Apple” устройства. Безпроблемната функционалност и перфектната му оптимизация го правят широко предпочитан продукт. Версията за iPod и iPhone Touch беше създадена преди година, а вече има група от редовни слушатели, надхвърляща 16000 души. Другият вариант – за Mac операционна система – беше направен сравнително по-късно – преди 6 месеца, но въпреки това и неговата аудитория не е малка – над 10000 човека дневно.

 

BGLiveRadio for MacСамите цифри го показват – много хора харесват нашето приложение, събиращо над 20 радиа на едно място. На въпроса: “какво го прави толкова желано?” отговора е: улеснението, което предлга. Всеки меломан би разбрал за какво става въпрос. Кое е по лесно – да стартираш музикалния си плейър, да вкараш желаните песни в плейлист и след това да слушаш едно и също нещо до омръзване или просто да отвориш BGLiveRadio и да имаш достъп до не само разнообразен и динамичен музикален източник, но и до редица радионовинарски и развлекателни предавания. Като споменахме новини, в съвременното ни забързано ежедневие малко от нас имат възможността сутрин спокойно да седнат, да си изпият кафето и да чуят или прочетат какво ново има по света. Решението е просто, не изисква да купувате допълнителни радио приемници и Ви помага да оползотворите времето си напълно. Пуснете BGLiveRadio, изберете си подходяща станция, сложете си слушалките и се информирайте, докато вървите или шофирате към офиса си. Лесно, нали?
Интересен факт е че приложението ни е изключително популярно и сред български емигранти. Явно въпреки отделеността си от родното, български звуци и песни продължават да звучат в ушите им.

 

Като цяло ние от Mobilio сме се ориентирали да програмираме за iOS и OSX. Дейността ни може да се разграничи в два основни аспекта Mac програми, обединени под общото название “баркоден софтуер”, и редица мобилни приложения сред които е и BGLiveRadio. За сега този наш продукт работи само на компютри с Mac система или iPod и iPhone Touch. В момента се работи над версии за Android OS и Windows. Отделно версия за “ябълката” ще бъде актуализирана с нови опции и възможности, които ще можете да видите в AppStore,  Mac AppStore или на обновения ни сайт.